MFR STUDIO

studio puitis jalanan
 
IndeksFAQPencarianPendaftaranAnggotaGroupLogin

Share | 
 

 ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
mfr



Jumlah posting : 295
Registration date : 06.05.07

PostSubyek: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Sun May 06, 2007 8:58 pm

ape komen pasal strategi puak kapitalis seperti astro menyebarkan hedonisme dalam mengaut keuntungan?

aku rasa astro dah hampir berjaya apabila para pengguna astro mula gelisah apabila yuran astro dinaikkan dan ada kalangan mereka gelisah sebab tak dapat berlazat-lazat dengan program televisyen lagi dengan murah.. ciss

kuliah-kuliah agama , majlis ilmu dan zikir yang boleh berlazat-lazat percuma takde sape nak kejar.. atau kuliah agama dan majlis ilmu pun dah kenakan yuran jugak? Shocked
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://contengmfr.blogspot.com/
marjan



Jumlah posting : 10
Registration date : 06.05.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Mon May 07, 2007 2:29 am

Jiwa manusia kosong. Ada ruang yang perlu diisi. Yang tersilap mengisi, habislah. Seperti cakap-cakap ustaz ana;

"Isilah hatimu dengan zikrullah di zaman yang mencabar ini" flower
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
mfr



Jumlah posting : 295
Registration date : 06.05.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Tue May 08, 2007 10:55 pm

seperti biasa.. kapitalis menggunakan hedonis untuk mengaut keuntungan, dan inilah jawapan kepada telahan harakah tentang heliza yang bertudung dalam AF tetapi menari dan bertinja-tinja dengan imej bertentangan.

baca harakah

mungkin harakah cuma memfokuskan kepada diri heliza secara personal dan aku rasa harakah tak adil dalam menganalisis. heliza telah berusaha menjaga adab tetapi diberikan tekanan oleh pihak astro secara psikologi untuk buat si heliza itu menerima budaya hedonis sebagai syarat menjadi penghibur.

ya, kita boleh menyalahkan heliza kerana pergi sesi ujibakat itu sendiri sudah terpesong niatnya. takkan masuk AF untuk bangunkan bangsa pulak. tp, heliza cuma contoh pompuan bertudung yg teruja dengan gaya popular hedonis yang ditawar oleh kapitalis astro.


semalam dalam slot diari AF, astro mendedahkan kepada kita taktik seterusnya untuk mengukuhkan ke kapitalis an mereka iaitu bekerjasama dengan politikusarap. datuk azalina yg datang secara jelas telah memberi sokongan kepada program astro iaitu AF yg secara jelas melanggar 10 prinsip islam hadhari dokongan kerajaan. nampaknya sekali lagi kerjasama antara kerajaan menunjukkan kepada kita politikusarap sangat memerlukan kapitalis dan sudi diperalatkan untuk kapitalis terus mencengkam budaya sosial dan cara hidup umat dan semuanya itu tentulah untuk KEUNTUNGAN DUNIA!

BOIKOT ASTRO!

menubuhkan stesen televisyen islam bermutu dah sampai tahap kefarduan untuk menumbangkan kapitalis astro ini!

rata-rata rakyat malaysia termasuk umat islam telah menjadi bahan eksploitasi kapitalis!

cis.. sekian..
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://contengmfr.blogspot.com/
Xx-Dervish-xX



Jumlah posting : 14
Registration date : 19.12.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Wed Jan 02, 2008 3:15 am

Boikot astro kerana itulah jalan yang paling mudah daripada mebuat progam yang dianggap islam dan boleh menarik minat orang ramai.
Boikot!!!!!!
tgk RTM 1 sahaja Smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
mfr



Jumlah posting : 295
Registration date : 06.05.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Wed Jan 02, 2008 5:28 am

Xx-Dervish-xX wrote:
Boikot astro kerana itulah jalan yang paling mudah daripada mebuat progam yang dianggap islam dan boleh menarik minat orang ramai.
Boikot!!!!!!
tgk RTM 1 sahaja Smile

ha ah. kita boikot benda yang kalau tak beli pun takpe. yang free kita tengok.

aku memang nak bina stesen tv satu hari nanti. setiap saat siaran langsung masjid-masjid seluruh malaysia. sebab semua umat islam sibuk tgk tv sampai masjid sunyi sepi. gila betol.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://contengmfr.blogspot.com/
Xx-Dervish-xX



Jumlah posting : 14
Registration date : 19.12.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Sat Jan 05, 2008 3:36 pm

yang menjadi masalahnya mampukah siaran setiap saat siaran langsung masjid2 di seluruh m'sia mampu menarik manusia menontonya? sedangkan untuk ke masjid pun sukar?
inilah yang menjadi masalahnya golongan yg dianggap ulamak pula hanya pandai mengatakan haram tapi tidak pula mengeluarkan jln alternatifnya. lihat sahaja halangan yg diwujudkan oleh pihak masjid sendiri dan pengisian yg dibuat oleh pihak masid.
aku pun bercadang gak nak buka stsen tv sendiri Smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
mfr



Jumlah posting : 295
Registration date : 06.05.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Sat Jan 05, 2008 7:34 pm

Xx-Dervish-xX wrote:
yang menjadi masalahnya mampukah siaran setiap saat siaran langsung masjid2 di seluruh m'sia mampu menarik manusia menontonya? sedangkan untuk ke masjid pun sukar?
inilah yang menjadi masalahnya golongan yg dianggap ulamak pula hanya pandai mengatakan haram tapi tidak pula mengeluarkan jln alternatifnya. lihat sahaja halangan yg diwujudkan oleh pihak masjid sendiri dan pengisian yg dibuat oleh pihak masid.
aku pun bercadang gak nak buka stsen tv sendiri Smile

oh tak faham ayat sarkastik aku. aku suruh jgn melepak depan tv lah. kalau dah siaran tv aku tunjuk masjid 24 jam yang kosong dan sunyi sepi, maknanya suruh imarahkanlah masjid itu. waduhh
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://contengmfr.blogspot.com/
Xx-Dervish-xX



Jumlah posting : 14
Registration date : 19.12.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Wed Jan 09, 2008 4:13 pm

lo aku ingatkan itu program tv yg ingin diadakan Smile
seperti yg biasa kita dengar. hanya pandai mengharam tapi x pandai membuat jln alternatifnya. dibincangnya program di tv Islam tapi diberinya ayat sarkastik. waduhhhhhh Smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
mfr



Jumlah posting : 295
Registration date : 06.05.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Thu Jan 10, 2008 10:27 am

Xx-Dervish-xX wrote:
lo aku ingatkan itu program tv yg ingin diadakan Smile
seperti yg biasa kita dengar. hanya pandai mengharam tapi x pandai membuat jln alternatifnya. dibincangnya program di tv Islam tapi diberinya ayat sarkastik. waduhhhhhh Smile

oh ko baru berforum ke? cuba ko tengok thread ni bincang apa sebenarnya?
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://contengmfr.blogspot.com/
Xx-Dervish-xX



Jumlah posting : 14
Registration date : 19.12.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Thu Jan 10, 2008 4:20 pm

lo tgk la bila lak aku reg Smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
mfr



Jumlah posting : 295
Registration date : 06.05.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Thu Jan 10, 2008 6:40 pm

Xx-Dervish-xX wrote:
lo tgk la bila lak aku reg Smile

maksud aku, ko baru kenal forum internet ke. kalau nak tahu apa tajuk yang dibincangkan, bacalah tajuk thread.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://contengmfr.blogspot.com/
KyudaiBoy



Jumlah posting : 4
Registration date : 16.03.08

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Sun Mar 16, 2008 9:12 am

Haramkan je Astro ( kecuali rancangan dokumentari dan pendidikan yang berguna ) dan masukkan saluran PeaceTV , Islamic TV dan sebagainya.

Dulu pun aku selalu tonton Astro tetapi setelah menilai apa yang terkandung di dalam Quran dan setelah mendengar ucapan Dr Zakir Naik , aku sudah stop menonton semua rancangan Astro ( kecuali dokumentari dan Astro OASIS 106) sejak 5 bulan lalu.

Alhamdulillah aku harap aku tidak terjebak lagi ke perangkap hedonis ASTRO.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
admin
Admin


Jumlah posting : 56
Registration date : 06.05.07

PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Thu Dec 03, 2009 1:46 am

Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://mfrstudio.board-realtors.com
Sponsored content




PostSubyek: Re: ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME   Today at 1:49 pm

Kembali Ke Atas Go down
 
ASTRO DAN STESEN TELEVISYEN PENYUMBANG HEDONISME
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
MFR STUDIO :: SOSIAL :: HEDONIS-
Navigasi: